Albisteak

 

Abanto Zierbenak udalerriko lokaletako barretako pintxoak dastatzeko osagarririk egokiena aurkitu du: Sol Maguna eta Gotzon Arrien umorista handien bakarrizketek eragindako barre-algarak, hain zuzen ere.

Martxoaren 2, 9, 16, 23 eta 30ean, eta apirilaren 6,13 eta 27an (larunbatak), Meatzari Pintxo Potea izango dugu berriz ere. Aurten maila handiko bi komiko izango ditugu; 15-20 minutuko 6 emanaldi eskainiko dituzte parte hartuko duten 14 tabernetan. Hau da ekimenaren izena: Abanto Zierbena Pintxoekin, Poteekin eta Barreekin.

Abanto Zierbenako herritarrek plan benetan gustagarria dute aukeran, osagai berezi batekin: barrea. Pintxo-potearen ibilbidearen ordutegia 13:00etatik 16:00etara izango da. Pintxoak euro bat balioko du, edari batekin lagunduz gero.

Abanto Zierbenako ibilbide gastronomikoak erakusleiho bikaina dira udalerriko ostalarien neurri txikiko sukaldaritzarik onena ezagutzera emateko.

“Aurten, lokal gehiagok hartuko dute parte; 14 tabernak eman dute izena. Ibilbide gastronomiko hauen helburua da udalerriko ostalaritza-lokalak ezagutzera ematea eta kaleei bizitasuna ematea, eskaintza on batekin. Uste dugu ekimen honek arreta deituko duela eta arrakasta handia izango duela herritarren artean”, azaldu du Maite Etxebarriak.

Herritarren parte-hartzea sustatzeko eta herritarrek atxikitako establezimendu guztiak bisita ditzaten, hilero parte hartzen duten herritarren artean, atxikitako establezimenduetan kontsumitzeko 50 €-ko opari-txeke bat zozkatuko da, eta bukaeran, opor-kutxa bat zozkatuko da, ibilbideko kontsumitzaile guztien artean.

Gallartako hamabi taberna baino gehiagok eta Las Carrerasko hiru tabernak parte hartuko dute umore onaren bidez ostalaritza sustatzea xede duen ekimen honetan.

Emanaldiak 13:00 eta 15:00 artean izango dira, eta umoristak taberna batetik bestera ibiliko dira.

“Espero dugu bakarrizketa-saioek aukera emango dietela ostalariei euren eskaintza gastronomikoa eta negozioa hobetzeko, bai eta establezimenduei balioa emateko ere. Barreak eta giro onak gure kaleetan gainezka egitea ere nahi dugu”, esan du Etxebarriak.

Ibilbide gastronomiko hauen helburua da Abanto-Zierbena udalerriko ostalaritza-lokalak bultzatzea eta “Meatze Pintxoa” marka indarberritzea.

Eta nola jakin zein lokaletan eskainiko diguten esperientzia gustagarri hau? Ateari begiratu beharko diogu; lokalaren kanpoaldean 150 zentimetro altu den aizto baten kartela badu, ibilbideko partaidea da.

Hala, pintxo-potea Abanto Zierbenako ostalaritza sustatzeko eta bertan kontsumitzeko alternatiba sendoa bilakatu da, eta ostalarien zein herritarren oniritzia du. Halaber, Merkataritza Dinamizatzeko Planaren parte da, udalerri honek eskaintzen duen barra-sukaldaritzako kalitatezko eskaintza anitza eta berritzailea herritar guztiengana hurbiltzeko.

Jan eta barre egin ezazue gustura.